Home » Activiteiten

Activiteiten

In Burgh-Haamstede hoeft men zich geen moment te vervelen. Op het gebied van kunst, cultuur, bezienswaardigheden en activiteiten heeft Schouwen-Duiveland namelijk veel te bieden. In de directe omgeving bevinden zich vele musea en galeries. Bovendien zijn er veel recreatiemogelijkheden waaronder mountainbiken, paardrijden, golfen, midgetgolf, een klimbos en er zijn natuurlijk diverse watersportmogelijkheden. Hieronder staan populaire activiteiten weergegeven met extra informatie.

Deltapark Neeltje Jans

In 1953 zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Nederland ligt namelijk grotendeels onder de zeespiegel. Bij Neeltje Jans doe je kennis op van de watersnoodramp tot de bouw van de Deltawerken.

Zweven boven Schouwen

Om een kijkje te nemen op Burgh-Haamstede van bovenaf kan men terecht bij Vliegclub Haamstede. Het thuisveld van deze vliegclub is op Vliegveld Haamstede en op heldere dagen ziet u vanalles van Rotterdam tot aan Antwerpen.

Klimbos Zeeuwse Helden

Klimbos Zeeuwse Helden heeft zes verschillende klimparcoursen voor jong en oud. De parcoursen bevatten meer dan 90 hindernissen, 12 kabelbanen en de hoogte is veriërend van 2 tot 10 meter hoog. Het is een leuke, actieve beleving voor gezinnen.

Boswachterij Westerschouwen

Boswachterij Westerschouwen is het grootste bosgebied van Zeeland. Het bos leent zich perfect voor wandelingen door duinlandschap, duinmeertjes en dichtbegroeide valleien. Kom tot rust met op de achtergrond de ruisende zee.

Plompe Toren

De Plompe Toren is een oude kerktoren gelegen aan de Oosterschelde. Het ligt ongeveer 4 kilometer ten zuiden van Burgh-Haamstede. De toren is 23 meter hoog en is het enige restant van een dorp dat er ooit gelegen heeft, genaamd Koudekerke.

Golfboerderij Molenberg

Naast een clubhuis voor golfclubleden is Golfboerderij Molenberg ook een lunchroom en een gezellig café voor in de namiddag. Voor de kinderen is er een aangelegen speeltuin waardoor er voor elk wat wils is.

Omgeving

Naast de velen activiteiten kent Burgh-Haamstede een prachtige omgeving. Kom tot rust met wandelingen door de de duinen en natuurgebieden met op de achtergrond de ruisende zee.